Nieuws

EU pakt dumping uit China aan met nieuwe regels

De Europese Commissie kan vanaf eind dit jaar Chinese dumpingpraktijken gemakkelijker tegenhouden. Het dagelijks bestuur van de EU heeft dan de wapens in handen om te voorkomen dat buitenlandse bedrijven de Europese markt veroveren met hulp van overheidssubsidies en overcapaciteit in hun thuisland.

Lees meer...

De meest opmerkelijke innovaties van 2017

Een aantal innovaties in de logistiek is het afgelopen jaar echt goed losgekomen. De langverwachte Tesla truck kwam, de Hololens biedt een doorbraak in het orderpicken en vindt zijn weg in de praktijk en robots lijken distributiecentra te gaan domineren. Een overzicht van de meest opmerkelijke innovatieve doorbraken van 2017.

Lees meer...

Transport wordt duurder door nieuwe zwavelregels

Hoewel de maritieme sector verdeeld is over de mate waarin de scheepvaart per 2020 aan nieuwe zwaveleisen kan voldoen, is iedereen het eens dat transport duurder zal worden.

Voorzitter Evangelos Marinakis van de Griekse rederij Capital Maritime & Trading waarschuwt dat tot een kwart van de huidige vloot kan worden gesloopt als gevolg van de nieuwe regelgeving. 'Dat kan een nadelige impact op de wereldhandel hebben', zegt hij in een interview met Bloomberg. Marinakis doelt daarmee op een gebrek aan tonnage om in de transportvraag te voorzien. 

Lees meer...

Helft ingevoerde goederen direct weer door

DEN HAAG - Van alle kilo's aan goederen die door Nederland worden ingevoerd is meer dan de helft bestemd voor doorvoer of wederuitvoer. Dat blijkt uit cijfers voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij doorvoer is sprake van op- en overslag. Bij wederuitvoer worden goederen, soms minimaal, bewerkt alvorens ze weer worden verscheept.

Lees meer...